Koetshuis in het nieuws

Artikel in de Posthoorn

Mini-Efteling in Regentessekwartier

De Posthoorn

11 nov 2010

DEN HAAG - Iedere week schrijft Rob van Eeden iets over het Regentesse-Valkenboskwartier. Deze week een speurtocht naar Anton Pieck.
Het koetshuis in de Noorderbekerdwarsstraat.
Het koetshuis in de
Noorderbekerdwarsstraat.
Foto: PR

Vorige week was in deze rubriek te lezen dat Anton Pieck in de Weimarstraat heeft gewoond. Dat was gedurende zijn jeugd, nadat zijn ouders in 1901 naar Den Haag verhuisden, waar hij een opleiding tot tekenaar/graficus volgde. Er zijn - voor zover bekend - geen tekeningen van de omgeving waar hij een deel van zijn jeugd doorbracht, althans niet van het Regentesse-Valkenboskwartier. Toch is er het nodige dat aan hem doet herinneren in de wijk.
Mini-Efteling
Precies op de kop van de Fultonstraat, uitmondend in de Marconistraat bevindt zich Castello Helanso, duidelijk herkenbaar aan hekwerk en vlaggenstok op het dak. De naam Castello Helanso e, het bordje met Anno 1612 trekken vaak de aandacht van voorbijgangers. En de kleine sprookjestuin, een mini-Efteling spreekt vooral kinderen aan. De bewoners van dit pand, echtpaar Van Hemert, zijn grote fans van Pieck, wat duidelijk tot uiting komt in de inrichting van hun Castello, niet alleen buiten, maar ook binnen. Waar de benedenverdieping geheel in Middeleeuwse slotstijl is opgetrokken, met een tuin aan de achterzijde in klassiek Italiaanse stijl. Dit alles helaas niet zonder meer toegankelijk.


Noorderbekerdwarsstraat
Maar in de Noorderbeekdwarsstraat hebben de Van Hemerts een Koetshuis Helanso ingericht dat wel voor publiek toegankelijk is. Alleen de gevel al is de moeite van de (kleine) omweg vanuit de Weimarstraat waard. Stapt u daarna (op de juiste openingstijden) de museumwinkel binnen met antiek en altijd zeer aparte cadeauartikelen. Alles in neo-Renaissance-stijl. (zoek op Helanso).

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

20.12 | 12:56

Ludwig Deutsch, The Chess Game.

...
20.01 | 08:46
Winkelconcert(en) heeft ontvangen 1
20.01 | 08:45
voorgevel heeft ontvangen 4
20.01 | 08:44
Koetshuis heeft ontvangen 11
Je vindt deze pagina leuk