Koetshuis in het nieuws

Artikel in DenHaag Direct

Verscholen verrassing (2): Koetshuis Helanso

 

 

                                         Verscholen in een zijstraat van de Weimarstraat, midden in de Uitvinderswijk, ligt Koetshuis Helanso. Een pand dat je niet verwacht op deze plek. Als je voor de gesloten deuren staat vraag je je af wat zich hierachter bevindt: een kapel, een klooster, een secte?

 

Margreet en Rien van Hemert hebben 10 jaar gewerkt aan het opknappen van dit pand. De schitterende neo-Renaissance gevel nodigt al uit om binnen een kijkje te gaan nemen. Binnen is het pand ingericht als museum en winkel in de stijl van Shakespeare. Het is zeker een bezoekje waard om door heen te snuffelen. Er is van alles te zien en te koop: cadeaus, antiek en schilderijen. Wij werden gastvrij ontvangen met koffie en verhalen van Rien en Margreet over de verdere plannen die zij hebben voor deze buurt. Minder coffeeshops, meer aantrekkelijke terrassen en nog een verrassing in stijl. We hebben beloofd die nog even geheim te houden.

 

Zo ontdekte ik dat Margreet en Rien in een kasteel in de Marconistraat wonen: Castello Helanso, compleet met zware mergelmuren, een enorme open haard, kaarsen, kroonluchters, een harmas en andere attributen uit de Middeleeuwen. Op de gevel moet een bordje ‘Anno 1612′ prijken. Voor speciale gelegenheden kleden ze zich zelfs als kasteelheer en -dame. Ook ontdekte ik dat een groep buurtbewoners in het diepste geheim bezig is met de voorbereidingen van het uitgraven van een vooroorlogs mannentoilet op de brug van de Conradkade. Ben benieuwd wat ze daar aantreffen.

 

Koetshuis Helanso in de Noorderbeekdwarsstraat 214, Den Haag                                (Castello Helanso is niet voor iedereen te bezichtigen)

 

Ook een verscholen verrassing?

Mail naar info@DenHaagdirect.nl.

 

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

20.12 | 12:56

Ludwig Deutsch, The Chess Game.

...
20.01 | 08:46
Winkelconcert(en) heeft ontvangen 1
20.01 | 08:45
voorgevel heeft ontvangen 4
20.01 | 08:44
Koetshuis heeft ontvangen 11
Je vindt deze pagina leuk